sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Orangerie etenee

Viikonloppuna on taas painettu kasvihuonetyömaalla. Olen päättänyt että siitä tulee Orangerie. Kasvihuone kuulostaa niin - no, kasvihuoneelta, tiedättehän. Orangeriessa on tyyliä, orangerie vaatii jo sisustukselta jotain muuta kuin pikkusievää kasvihuonetyyliä. Olen printannut netistä löytämiäni ideakuvia ja pää on välillä aika pilvissä. Sitten kun katsoo miltä työmaalla näyttää, on vaikea kuvitella tyylikästä orangerieta. Tässä alla pellon puolen kaksoisovien paikka.Sotkuiseltahan se tällä hetkellä näyttää. Hirsiä pitkin ja poikin, järkyttävän suuri kasa yläpohjan täytettä, jotain hiekkapitoista töhnää pihalla. Panelikasoja, lautakasoja, ikkunapinoja.Tuollainen hieno patinoitunut peltiteos löytyi muurin yläpuolelta välikatosta. Sanoin heti miehelle, että älä heitä pois, minä teen siitä seinälle hienon taustan jollekin kasville.

Tällä hetkellä raaputan ikkunoita tuon epäkäytännöllisen telinesysteemin päällä. Se on selälle sopivalla korkeudella, mutta kaipaisi jonkinlaista pöytätasoa päälleen. Se on kuitenkin sateensuojassa, joten työskentely onnistui myös lauantaina, jolloin oli sateinen päivä. Mies tuolla taustalla kengittää verstaan ja orangerien välistä seinää. Huonoja hirsiä oli tosi paljon, onneksi on paikkamateriaalia. Ja onneksi on mies joka ymmärtää hirsihommien päälle.


Tästä kuvasta näkyy kattopalkkeja, eli tästä kohdasta on välikatto purettu. Tuohon takaseinän kohdalle tulee seinä myös yläosaan. Oikealla näkyy saunan muuri, joka täytyy kunnostaa, että saa laittaa vaikka kaminan.

Tänään olin aivan poikki kun tulin ulkoa vasta joskus iltaseitsemän paikkeilla. Kävin kahdessa vuorossa raaputtamassa ikkunoita. Aamupäivällä pesin kristallisoodalla parempikuntoisia ikkunoita, joista tarvitsee vain raaputella irtoava tavara pois. Välillä syömään ja sitten pienen levon jälkeen taas ulos.

Olen ajatellut maalata alaosan hirret valkoiseksi valon takia ja katon sisärakenteet voisi laittaa vaikka mustalla tai tummanharmaalla. Lattian betonin ajattelin kokeilla maalata ruudulliseksi betoluxilla. Pukuhuoneen puolella on lankkulattia, jonka voi maalata samalla ruutukuviolla, niin tulee yhtenäisemmän näköinen. Siihen sopisi hyvin pieni pöytäryhmä.

More work on our green house project this week end. In fact, I've decided to call it Orangerie. It sounds much more sophisticated than green house. In these pictures you can see that it gets worse before it gets better. The whole place is a mess at the moment. There's a lot of work with replacing rotten timbers, and the work is very untidy. Fortunately I have a husband who knows his business, and is professional enough to tidy up after his work.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!