sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Keskeneräisten viimeistelyä

Havahduin tänään jouluhorroksestani yöpuvussa kirjojen, suklaan ja tv:n ääreltä ja raahustin työhuoneeseen. Jos saisi jotain järkevää aikaiseksi. Oikoessani nojatuolin päällistä huomasin keskeneräisen Kaffe Fassett -tilkkutyöni, jota olen tehnyt usean vuoden ajan. Viimeksi hommana oli käsintikkaus, jonka sain jonkin talven aikana valmiiksi, olisiko ollut toissatalvi. Totesin, että homma on vain reunakaitaletta vaille valmis.

No, ei kun kangasta etsimään reunaan. Sinisävyiseen työhön (Posliinikorit) ajattelin reunaksi käyvän siniraitaisen kankaan. Yläkerrassa minulla on sellainen lakanakankaalla muusta huoneesta erotettu tavarahelvetti (anteeksi), jossa on huiskin haiskin mm. eri vaiheissa olevia kunnostettavia tuoleja, vanhoja sisustuslehtiä, entisöintitarvikkeita muovikasseissa, koreja ja laatikoita, jotka sisältävät lankoja, leikattuja matonkuteita ja muuta sekalaista, sekä tilkkutyökankaani lajiteltuina koreihin summittaisesti värien mukaan. Jouduin vähän siivoamaan siellä, ennen kuin löysin etsimäni kankaan.

Luin Kaffen ohjeesta, että paras reunakaitale tulee täysvinoon leikatusta vinokantista. Leikkuualusta, viivain ja pyöröleikkuri vain esille ja viiden sentin suikaleita leikkaamaan. Sitten suikaleet yhdistettiin ompelukoneella, silitettiin vastakkain kapeaksi soiroksi ja neulattiin soiro tilkkutyön oikealle puolelle reunaan. Sitten ommeltiin kaitale kiinni ompelukoneella. Sen jälkeen on käsinompeluvaihe, jossa kaitale käännetään nurjalle puolelle ja ommellaan käsin. Ja sitten työ on valmis.

Tässä kuvaa työstä viime kesältä. Valmis kuva tulee sitten kun saan sen jonnekin seinälle.


I awoke from my dazed christmas holiday state today and started doing something sensible for a change. I found my unfinished Kaffe Fassett quilt work, which I hand stiched one winter, maybe two years ago. All it needed was the border. After searching I found some striped fabric, cut out bias strips of 5 cm in width and sewed them together. Then I folded the strip in the middle, ironed it and sewed to the right side of the quilt edge. After that I only need to turn the border to the other side and hand stich it in place. I'll put a picture of the finished work when it is finished and on the wall. These pictures are from last summer.


Voi kun mä odotan jo niitä kissanpentuja! Olen pessyt kaikki mahdolliset kissanviltit, -pyyhkeet ja tilkkupeitot jo niille valmiiksi. Myös Feliwaytä on ostettu kuljetusta helpottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!