sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pullan tekoon - ja yleiskone hajoaa

Eilen oli siivouspäivä ja kuusikin käytiin hankkimassa ja koristeltiin jo sisälle. Pienehkö, tuuhea kaunis kuusi. Sain myös (vähät) lahjat paketoitua. Sovimme, että kun kissat ovat tulossa, ei osteta paljon muita lahjoja.

Tänään leivoin ihanaa Ullan suklaakakkua, resepti tuossa alempana. Kakku paranee vanhetessaan, tai paranisi, jos ehtisi vanhenemaan. Se on todella herkullista runsaan kaakaojauheen ansiosta. Sitten heitin Kenwoodiin litran pullataikina-ainekset ja huomasin, että jauhot loppuvat kesken. Mies lähti hakemaan jauhoja kaupasta. Kun käynnistin koneen, se piti oudon kireää ääntä. Vähän aikaa se vaivasi ja sitten kirahti ja sammui. Laakeri meni, totesi mies. Kummat koneet, eivät kestä mitään. Tämäkin on ollut meillä vasta.... alan laskea ja päädyn n. 35 vuoteen. No, onhan tuo aika kauan. Taikina piti sitten viimeistellä käsin.

Today I made a cholate cake, a delicious cake with lots of cocoa in it. Then I started making a awheat dough for "pulla". My Kenwood broke down, only after 35 years. It made a funny sound and stopped. I had to finish the dough by hand. Of course it had to break down just before Christmas.


ULLAN SUKLAAKAKKU

3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta.
4 rkl vanilliinisokeria
1 dl kaakaojauhetta, esim. Van Houten
2 munaa
3/4 dl maitoa
175 g voita tai margariinia
3/4 dl vettä

Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Sekoita kuivat aineet yhdessä kulhossa. Vatkaa munat ja maito toisessa kulhossa ja sekoita kuivien aineiden kanssa. Keitä vesi ja lisää siihen rasva, anna sulaa. Lisää kuuma vesi-rasvaseos viimeisenä taikinaan.

Paista 175 asteen uunissa n. 1 tunti. Kokeile tikulla kypsyys.


Päivän joulukortti

21

 

Päivän joulukortti

22


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin, ilahdun jokaisesta!